Lokalhistorisk forening for den tidligere Arden kommune,

har fået Genealog Anton Blaabjerg fra Viborg til at komme og holde foredrag i

 

Kulturhuset i Arden tirsdag den 28 oktober kl. 19,30 pris 50,00 incl. kaffe

der kan købes øl og vand

 

Ejendomshistorie er det emne der står på programmet.

Hvordan kan vi følge vore landbrugsejendommes historie fra 1900-tallet ned gennem århundrederne før vor tid og tilbage til 1600-tallet? Hvilke kilder findes der på vore arkiver til belysning af forholdene blandt vore forfædre, bønderne på landet, gennem disse 3-400 år, både vedr. bygningernes udseende og landsbyernes udvikling.- Hvordan får vi belyst de forhold, hvorunder f.eks. vores tip-tip-tip-oldefar levede under fra hans fødsel i 1765 til hans død i 1830.

 

Anton Blaabjerg har siden 1972 levet af at sidde på vore Landsarkiver og endevende tusindvis af sider skrevet med snørklet gotisk skrift i jagten på stof til flere end et par hundrede slægtsbøger.

 

Det er første gang Lokalhistorisk forening har fået en foredragsholder ude fra,

men det er noget der skal prøves igen.

Foreningen vil også snart råde over Matriklerne for de 7 sogne der hører under Arden Lokalhistoriske Arkiv, da vi har været så heldige at Andelskassen i Arden og private har givet penge til indkøb af disse. Arkivet råder over kopier af samtlige kirkebøger og folketællinger, samt en del fra foreninger og private som har aflevet på arkivet. Vi har også en ret stor  billedersamling.

Vi forventer snart at begynde registrering  i Arkibas.

Arkivet forsøger sig også med hjælp til Slægtsforskning/gotisk læsning

Hver mandag aften fra d. 3 november kl. 19.00 på arkivet kan medlemmer komme og få hjælp til Opslag i bøger - tydning af gammel skrift - forklaringer på gamle skikke og m.m. Dette er gratis for medlemmer og et medlemsskab koster kun 60 kr om året for en person og 90 kr. for et ægtepar.

Arkivet har normalt åbent hver tirsdag fra kl. 13.30 til 15.30 og aftenåbent første tirsdag i hver måned fra kl. 18.30 til 20.30